Andersson-Piltz 2017-10-13T12:41:35+00:00

Andersson-Piltz

Andersson-Piltz ungdomshem är ett mindre ungdomshem för pojkar. Hemmet har funnits sedan 2009 och har ramavtal med ett antal kommuner. Hemmet ligger i lantlig miljö utanför Falkenberg och har cirka en timmes resväg från Göteborg och 18 mil till Malmö. Andersson-Piltz ungdomshem har fyra platser för killar i åldern 13-21 år.

I Falkenberg och Varberg finns många fritidsföreningar såsom fotboll, motocross och andra sporter som kan vara intressant för ungdomar. Vi erbjuder en intressant och händelserik tid för ungdomen och försöker utveckla egna intressen såsom paintball, bilar, dykning, körkort, motorcykel, radiostyrda bilar och motocross. I Falkenberg finns en skatepark. Vi kör cross på de närliggande banorna och försöker att hjälpa killarna att utveckla sina drömmar och förmågor. Vi lär ungdomarna att vårda och meka med cyklarna och utrustningen.

Vi går på teater, konserter och ser film och uppmuntrar ungdomar att läsa böcker för att berika sina vyer och utvecklas. När man bor här kan man få låna en moped som man får lära sig att sköta och ta körkort för.

På hemmet arbetar socionomer, beteendevetare och utbildade behandlingsassistenter.